Ca aici, la nimenea

Mereu am spus că poliția română ar fi tare fericită aici. Modul și locurile în care găsești parcate mașinile sunt dintre cele mai diverse și încalcă toate reguli de de circulație, ca să nu mai vorbim de cele de bun simț. Amenzile ar curge gârlă, iar bugetul poliției ar fi excedentar, în asemenea măsură încât excedentul ar putea fi utilizat la plata și lichidarea datoriei externe a României într-un an, maxim doi.
Străduța pe care se află locuința mea are vreo 50 de metri, dar dă într-un sens giratoriu mare, care face legătura între două șosele foarte circulate. Giratoriul are două benzi, dar una dintre ele este ocupată cu mașini parcate. Da, da, în giratoriu!
E unul, un drac blondăneț, tinerel, cu-n Mercedes albastru, care parchează drept în buza străduței de pe care ies eu. Numai eu știu ce e la gura mea de câte ori ies în giratoriu și n-am vizibilitate, așa că trebuie să tot fur câte un sfert ori juma de metru, până reușesc să văd de-mi vine ceva din dreapta.
Pe seară m-am urcat binișor în buburuză să merg la muncă, pornesc și dau cu ochii de bibia albastră cu roata blocată. În gând îmi zic: na, ț-ar neamu de râs să-ți fie, că mult m-ai mai disperat tu pe mine cu parcatul tău de toată sila. Na că te-or blocat! Să te-nveți minte, fraiere!
Dimineață, când am ajuns acasă, blondănețul se rotea în jurul mașinii și se scărpina în cap.
Parchez bubruza, intru în casă, îmi iau papacioaca și, ca orice muiere curioasă, ies la geam, că deh, n-am voie să fumez în interior. Flăcăul a deschis portbagajul, a cotrobăit ceva vreme prin el și-apoi s-a pus vârtos pe treabă.
Din partea în care eram nu reușeam să văd ce meșterește la roata blocată, dar nici nu mă-nduram să plec până nu aflam. Deh, curiozitatea feminină cât turnul Goliei…
Numa ce-l văd după o vreme cum pune roata cu blocator cu tot în portbagaj și-o înlocuiește cu roata de rezervă. Stau ca proasta, cu gura căscată și nu-mi vine a crede. Nu mi-ar fi trecut prin cap într-o mie de ani așa ceva.
Flăcăul dă cheie și pleacă. Eu rămân cu ochii pironiți pe locul unde fusese mașina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.